torstai 24. lokakuuta 2013

Harrastuksista lakisääteinen!

Sitä mieltä minä olen! Että kaikkien, jokaisen, pitäisi harrastaa. Että jokaisella olisi jokin oma juttu, mielekäs tekeminen, jota odottaa. Olisi asia, joka vie ajatukset pois arkisista asioista. Jokin, joka antaa itselle onnistumisia ja iloa.
Olen itse ollut hakusalla harrastuksieni suhteen. Kävin jonkin aikaa kuntosalilla, josta kyllä tykkäsinkin. Liian usein se salille raahautuminen oli kuitenkin tylsää, vaikka aina kotiin tullessa olikin hyvä mieli ja olo.
Juoksua harrastin aiemmin, mutta raskauksien vuoksi siihen tuli aina pitkiä taukoja (raskausaikana liikkumiskielto) ja uudestaan aloittaminen tuntui työläältä. Sittemmin polvileikkauksen jälkeen niveleni ei enää kestäisikään juoksemista. Ainakaan aiemmassa mittakaavassa.
Käsillätekeminen, eritoten ompelu on lähellä sydäntäni. Se on kuitenkin tekemistä, joka tapahtuu kotona muiden hommien ohella, eikä näin irtauduta arjesta kunnolla.

wikipedia
Kesällä vein taas tyttöä ratsastamaan. Nuorempanahan kävin itse useita vuosia ratsastamassa ja saman heppakipinän näkyy tyttöni saaneen. Ihailin taas kerran kentän laidalla hevosia ja aikuisia(!) ratsastajia, joita oli kenttä puolillaan. Siitä se lähti! Vielä samana päivänä soitin vanhalle tallilleni, ja kysyin olisiko tunneilla tilaa. Luova 10 vuoden tauko tuli heppailuun, mutta onneksi aloitin jälleen!
 Käyn kerran viikossa opetetussa ratsastuksessa, ja voin kertoa etten parempaa arjesta irtautumista ole hetkeen keksinyt!
ratsastus.fi
Tunneilla täytyy oikeasti olla koko ajan aistit valppaana, huomioiden muut ratsastajat ja opettajan ohjeistus. Koko tunnin aikana ei ehdi kertaakaan miettiä, mitähän kotiin kuuluu :) Se "puhdistumisen" tunne, joka ratsastuksen jälkeen on, on jotain upeaa! Se tunne, kun saat ison hevosen kuuliaiseksi, ja tekemään sen kaiken mitä pyydät <3 p="">
Ratsastus on hyvää liikuntaa ja parantaa mm. keskivartalon hallintaa. Tässä suora lainaus wikipediasta
Ratsastus on monipuolinen ympärivuotinen liikuntamuoto, joka parantaa kuntoa, kehittää muun muassa tasapainoa ja rytmitajua ja on hyväksi selälle. Hevosen kanssa työskentely on myös terapeuttista ja rauhoittavaa, joten ratsastus sopii hyvin myös esimerkiksi kehitysvammaisten ja ongelmanuorten kuntoutukseen ratsastusterapiana.

Jos joku nyt innostuukin tallille lähtemään, kannattaa ehdottomasti ottaa selvää eri talleista. Itse suosittelen oikeaa ratsastuskoulua, jossa sekä opetus, että hevoset ovat tasokkaita ja näin saa itsekin paljon enemmän irti harrastuksesta.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! <3 b="">

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! :)